У Києві штраф за неправильне паркування перевищить тисячу гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві штраф за неправильне паркування перевищить тисячу гривень

Технології&Авто
1058
У Києві за паркування автомобілів у недозволеному місці, згідно з новим законом, будуть накладати штраф у понад тисячу гривень. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, коментуючи майбутнє набуття чинності закону про паркування.
За його словами, багато паркінгів у столиці залишаються напівпорожніми, в той час як на вулицях спостерігається повсюдне хаотичне паркування, яке призвело до критичної ситуації на дорогах.
“Для безвідповідальних водіїв можу сказати: залишити своє авто в недозволеному місці буде коштувати понад тисячу гривень. Я нагадаю, в Києві встановлено багато камер відеоспостереження. Понад 6 тисяч. До кінця року їх буде більш ніж 10 тисяч. І вони фіксують всі порушення”, – розповів Кличко.
Окремо він повідомив, що новий закон дасть можливість наповнювати місцеві бюджети, а головне – поліпшити ситуацію на дорогах”.
Крім того, столичний градоначальник відзначив, що зараз в Києві розробляють нову систему паркування, в тому числі в центрі міста, а також планується ввести спеціальні пільги для автомобілістів, які будуть користуватися громадським транспортом, залишаючи свій автомобіль на перехопних парковках.
“Ми робимо перехопні парковки біля станцій метро. Сьогодні розробляємо систему заохочення для водіїв. Людина, яка залишить свій автомобіль на такій автостоянці, буде мати або пільги на проїзд в міському транспорті, або взагалі користуватися ним безкоштовно”, – резюмував він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас