Carlsberg планує IPO індійського бізнесу - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Carlsberg планує IPO індійського бізнесу - ЗМІ

Фондовий ринок
88
Данська пивоварна компанія Carlsberg A/S планує первинне публічне розміщення акцій підрозділу в Індії на місцевій біржі, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
За їх даними, в найближчі тижні Carlsberg проведе переговори з потенційними організаторами угоди. Передбачувана сума IPO і оцінка вартості індійського бізнесу поки невідомі.
Euromonitor International прогнозує зростання продажів пива в Індії з 3,13 млрд літрів у 2017 році до 3,56 млрд літрів у 2020 році.
Carlsberg, яка прийшла в Індію в 2007 році, посідає третє місце за обсягом продажів на індійському ринку з часткою 13,7%, поступаючись United Breweries з 39,2% і Anheuser-Busch InBev з 23,3%.
В кінці минулого року Carlsberg завершила будівництво в Індії вже восьмого пивоварного заводу, йдеться в річному звіті компанії.
У січні-березні продажі Carlsberg в Індії підскочили більш ніж на 30% в річному вираженні, що пояснювалося низькою базою порівняння, заявив у травні фіндиректор датської компанії Хайне Дальсгор. Роком раніше продажі різко знизилися через заборону на продаж алкоголю уздовж автомагістралей.
Акції Carlsberg подорожчали на торгах в Копенгагені в середу на 0,7%. Капіталізація компанії майже не змінилася з початку року, залишаючись близько 112 млрд датських крон ($17,7 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас