Казначейство "збере" всі дохідні рахунки на одному майданчику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казначейство "збере" всі дохідні рахунки на одному майданчику

Казна та Політика
732
Державна казначейська служба України реалізує масштабний проект з централізації всіх дохідних рахунків держави на єдиному технологічному майданчику.
Про це йдеться в прес-релізі Держказначейства.
“З метою оптимізації процесу управління державними фінансами та в межах Пріоритетних напрямків діяльності Державної казначейської служби України на 2017-2018 роки, затверджених Мінфіном України, Казначейством реалізується масштабний проект централізації всіх дохідних рахунків держави на єдиному технологічному майданчику”, – йдеться у прес-релізі.
Централізована модель виконання дохідної частини бюджетів передбачає відкриття всіх бюджетних рахунків для зарахування податків, зборів, платежів на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998) в розрізі кодів класифікації доходів бюджету та бюджетів.
Зазначається, що реалізація централізованої моделі обслуговування бюджетів дозволить зменшити витрати на підтримку територіальних майданчиків обробки інформації та кількість учасників системи електронних платежів Національного банку України (з 27 до 2). Також її запровадження дасть змогу оптимізувати структуру головних управлінь Казначейства в областях, бізнес-процеси обліку та проходження платежів, а також забезпечити інтеграцію інформаційних потоків з органами, що контролюють справляння надходжень бюджету.
У відомстві вбачають і низку інших переваг. Зокрема, виникне можливість у режимі реального часу слідкувати за станом державних фінансів, ухвалювати управлінські рішення, що грунтуються на оперативній інформації, повністю інтегрувати систему Держказначейства з обліковими системами Державної фіскальної служби України (Електронний кабінет платника), посилити захист інформації у внутрішній платіжній системі Казначейства.
Прес-служба пояснює, що реалізація зазначеного проекту відбувається у два етапи: перший передбачав напрацювання та затвердження нормативно-правової бази, другий – забезпечення технологічної спроможності реалізації проекту, а саме: розгортання серверного обладнання та доопрацювання програмного забезпечення.
“Після успішного проведення тестових випробувань з 2 липня 2018 року Казначейство переходить на повноцінне функціонування централізованої моделі обслуговування бюджетів за доходами”, – наголошують у відомстві.
Реквізити нових рахунків у другій декаді червня будуть розміщені на веб-сторінках головних управлінь Державної казначейської служби України та доведені до органів, які контролюють справляння надходжень бюджету.
Проект централізованої моделі обслуговування бюджетів, яка вводиться в дію з 2 липня поточного року, передбачає функціонування внутрішньої платіжної системи Казначейства з двома учасниками системи електронних платежів Національного банку України: АС «Є-Казна-Доходи» МФО 899998 – система виконання бюджетів за доходами; АС «Є-Казна-Видатки» МФО 820172 – система виконання бюджетів за видатками.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас