Стартап випустив чохол, який може виявляти приховану зброю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап випустив чохол, який може виявляти приховану зброю

Технології&Авто
334
Стартап Royal Holdings випустив чохол під назвою SWORD для iPhone 8 Plus, який може виявляти приховану зброю і вибухові речовини.
Творці чохла запевняють, що це “детектор зброї і вибухових речовин, який може поміститися у вашій кишені”, пише CNET.
Як відзначають розробники, чохол використовує звукові хвилі телефону як свого роду гідролокатор, щоб визначити, чи є у когось зброя, ніж або вибуховий пристрій. Корпус включає в себе масив з 18 антен, які можуть створювати профіль зображення на основі радіочастотних хвиль.
Якщо ця система дійсно працює, SWORD може потенційно зробити революцію в області безпеки, спрощуючи її, роблячи її менш нав’язливою і значно дешевшою, що зробить громадські місця більш безпечними.
“Ми розробили продукт, який може бути активним і фактично врятувати невинні життя. Це наша головна мета”, – сказав колишній фахівець з розвідки Баррі Оберхольцер, який очолює Royal Holdings.
Поки неясно, наскільки ефективний SWORD. Оберхольцер сказав, що в серпні компанія почне демонструвати робочий прототип, а перша партія продуктів надійде клієнтам навесні 2019 року.
Вартість попереднього замовлення становить $950, а в роздріб пристрій буде продаватися по $1250. Щомісячна абонентська плата складе $30 доларів. Але Оберхольцер сказав, що компанія, незважаючи на високу ціну пристрою, вже отримала 8000 попередніх замовлень від приватних охоронних компаній, казино і “одного дуже великого шкільного округу”.
Чохол працює разом з фірмовим додатком. Ця програма може визначити, чи несе людина щось небезпечне, спираючись на свою базу даних про зброю і вибухові пристрої. Ранні тести не показали помилкових позитивних спрацьовувань. За словами Оберхольцера, компанія використовує штучний інтелект і машинне навчання для поліпшення бази даних.
Royal Holdings вирішила почати роботу з iPhone 8 Plus і Pixel 2 XL через їх розміри. Оберхольцер сказав, що не може використовувати Samsung Galaxy S9 або S9 Plus, тому що розміщення камери в цих гаджетах ускладнює складання чохла.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас