Кабмін виділив 50 млн гривень для інвестування в hi-tech стартапи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 50 млн гривень для інвестування в hi-tech стартапи в Україні

Казна та Політика
294
Українська влада виділила 50 млн гривень з державного бюджету для інвестування в hi-tech стартапи в Україні, які можуть мати успіх не тільки всередині країни, але і на глобальному ринку.
Про це на ІХ Національному експертному форумі Інституту Горшеніна розповіла Дебора Фейрлі, старший радник урядового уповноваженого з питань інвестицій.
“Ми збираємося здійснювати ці інвестиції у формі грантів. Держава не буде отримувати частку власності в цих стартапах, вони будуть залишатися у власності своїх засновників”, – розповіла вона.
За її словами, Фонд підтримки стартапів буде шукати українські компанії, які потребують інвестицій для виведення свого продукту на новий рівень або найняти більше розробників, або вийти на іноземні ринки та ін.
“Ми б хотіли, щоб молоді розробники, які подають надії – а їх не так вже мало – мали можливість розвиватися”, – сказала вона.
Фейрлі розповіла, що останнім часом вона провела багато часу в так званих бізнес-акселераторах і інкубаторах у Дніпрі, Львові, Харкові, і побачила велику кількість розробників, які бажають працювати на благо України.
При цьому вона визнала, що поки не може сказати, скільки саме компаній отримають венчурні інвестиції від уряду України.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас