Податок на виведений капітал може стати корупційним через 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на виведений капітал може стати корупційним через 2-3 роки

Казна та Політика
664
Податок на виведений капітал (НнВК) може стати корупційним через два-три роки, якщо не буде чіткого і прозорого механізму його впровадження, вважає глава Міністерства фінансів Олександр Данилюк.
“Не весь бізнес підтримує податок на виведений капітал. Однак Мінфін розробив відповідний законопроект… Питання в тому, як він буде впроваджуватися… Податок на виведений капітал успішно може стати корупційним через два-три роки”, – сказав глава Мінфіну під час зустрічі з бізнесом у четвер.
За словами міністра, відомство працює над пошуком компенсаторів. Він підкреслив, що президент підтримує заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.
“Ми зараз працюємо над одним питанням – компенсатори. Єдиної позиції немає, але багато хто підтримує цю модель”, – додав О.Данилюк, нагадавши, що позиція Мінфіну полягає в скороченні витрат бюджету на Генеральну прокуратуру і економічні відділи Служби безпеки України.
При цьому він також підкреслив: для такого рішення позиції Мінфіну недостатньо, воно має бути прийнято на рівні РНБО.
Президент України Петро Порошенко відклав подання до Верховної Ради законопроекту про податок на виведений капітал, хоча раніше заявляв про готовність внести його в парламент, аргументуючи це позицією міжнародних партнерів. Раніше О.Данилюк заявляв, що відомство планує внести його пакетом разом з Бюджетною резолюцією, де будуть враховані компенсатори бюджетних втрат, однак за умови узгодження скорочення бюджетних витрат на рівні всіх міністерств і відомств, а також парламенту і місцевих органів влади.
У Міжнародному валютному фонді вважають за можливе введення ПнВК в Україні при наявності компенсаторів для покриття можливих втрат бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас