Названо область з найпродуктивнішими полями в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо область з найпродуктивнішими полями в Україні (інфографіка)

Аграрний ринок
2485
Мінрегіонбуд оприлюднив дані про продуктивність сільськогосподарських угідь в різних регіонах країни. Про це повідомила прес-служба міністерства, пише Сьогодні.
Показники залежать як від урожайності культур, так і від того, що вирощують аграрії, наголошується в матеріалах відомства.
У грошовому вираженні найбільш продуктивними виявилися угіддя Івано-Франківської області. В середньому 100 га землі в цьому регіоні виробляють продукції на 1,2 млн грн.
Близькі показники мають поля Вінницької, Чернівецької, Черкаської, Львівської та Київської областей.
Найменш продуктивними виявилися угіддя Запорізької, Миколаївської та Одеської областей. В середньому тут виробляється продукції на 450-525 тис. грн.

Нагадаємо, в 2018 році через пізню весну Україні довелося компенсувати недосів ранніх зернових пізніми культурами, зокрема, кукурудзою.
Також перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк зазначив, що засіяні соєю площі перевищили показник минулого року. “Сільгосптоваровиробники передають привіт всім, хто лякав галузь різким скороченням посівів сої за скасування експортного ПДВ на цю культуру”, – зазначив Мартинюк.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас