Лондон офіційно запровадив безконтактні платежі для вуличних музикантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон офіційно запровадив безконтактні платежі для вуличних музикантів

Фінтех і Картки
279
Лондон став першим у світі містом, що впровадило систему безконтактних платежів для вуличних музикантів. Ця програма була запущена спільно зі шведською компанією iZettle, яка в травні стала частиною корпорації PayPal
«Тепер більше лондонців зможуть підтримати наших талановитих вуличних артистів», — зазначив мер Лондона Садок Хан, який публічно висловив схвалення нової системи. Він також додав, що після тестування вона буде використовуватися і в інших частинах міста. За муніципальними законами, вуличні музиканти зможуть використовувати компактні зчитувальні пристрої, з’єднані з їхніми мобільними телефонами. Попередньо туди потрібно ввести суму, яку буде жертвувати будь-яка людина.
Шарлотта Кемпбелл — вуличний музикант, з якою вдалося поговорити «Бі-бі-сі», заявила, що через два тижні після введення нової системи вона помітила «значний вплив» на її заробітки. Її пристрій для читання карток налаштований на стандартне пожертвування в £2, тому шанувальникам Кемпбелл не потрібно обирати суму пожертви.
«Я вважаю, що якщо вуличні артисти, такі як я, не адаптуються до безготівкової оплати, яка вводиться у всіх сферах, ми ризикуємо стати вмираючим мистецтвом», — зазначила вона. Крім того, компанія iZettle вже заявила, що хоче зробити цю функцію доступною не лише для музикантів, але і для благодійних організацій, НКО і малого бізнесу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас