Голова компаній Amazon планує створити поселення людей на Місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова компаній Amazon планує створити поселення людей на Місяці

Технології&Авто
449
Американський мільярдер, глава компаній Amazon і Blue Origin Джефф Безос планує створити поселення людей на Місяці протягом найближчих ста років.
Безос повідомив, що готовий співпрацювати з NASA і Європейським космічним агентством, але впорається і без державних структур, пише New York Post.
Джефф Безос каже, що його приватна космічна компанія Blue Origin створить місячну колонію для поселенців і важкої промисловості протягом десятиліть.
“Земля – ​​не дуже хороше місце для важкої промисловості. Це зручно для нас прямо зараз. Але в недалекому майбутньому – я говорю про десятиліття, може, через 100 років – буде легше робити багато речей, які ми зараз робимо на Землі, в космосі, тому що там буде багато енергії”, – сказав Безос в інтерв’ю на Міжнародній конференції з розвитку космосу.
З його точки зору, перенесення частини промисловості на Місяць – єдиний вихід для населення Землі, з огляду на зростаючі енергетичні потреби і навантаження на навколишнє середовище нашої планети.
В рамках партнерства з NASA глава Amazon має намір побудувати апарат, за допомогою якого можна буде досліджувати можливість організації виробництва і забезпечення умов для життя людини на Місяці. Апарат зможе доставити на супутник Землі 5 тонн корисного вантажу. Такий апарат може почати працювати вже до середини 2020 років. При цьому компанія Blue Origin готова працювати над проектом і самотужки.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас