Російська дума прийняла законопроект про криптовалюти в першому читанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська дума прийняла законопроект про криптовалюти в першому читанні

Фінтех і Картки
528
Державна Дума Росії схвалила в першому читанні пакет законопроектів, що регулюють криптовалютну сферу. Закони визначають криптовалюти і маркери як власність і описують специфікації взаємодії з криптовалютами і блокчейн технологіями.
Законопроект «Про цифрові фінансові активи», який перебуває на розгляді з минулого року і остаточний термін розгляду якого припадає на 1 липня, стосується криптовалют і інших блокчейн технологій, таких як смарт-контракти, майнінг і ICO.
Ці специфікації визначають, що і криптовалюти і маркери являють собою власність. Ключові відмінності між ними полягають в тому, що у токенів є один емітент, а у криптовалют – їх безліч (майнери), а також з метою емісії.
У цьому документі прямо заявлено, що цифрові фінансові активи не є юридичним засобом оплати на території Російської Федерації.
410 депутатів схвалили законопроект на слуханні, яке проходило у вівторок, і тільки один проголосував проти.
До недавнього часу статус криптовалют, а також те, яким шляхом підуть законодавці в Росії, залишалося неясним, при цьому Кремль вимагав більшої ясності щодо податкових зобов’язань та здатності іноземних інвесторів брати участь в російських ICO.
Як в попередній, так і в нинішній формі законопроект викликав масу критики з боку експертів. Наприклад, Ігор Судет, член експертної комісії Думи з цифрової економіки і блокчейну, навіть дійшов до того, що заявив, що при такому законодавстві «ніхто не захоче» запускати ICO в Росії.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас