Працівники рівненської поліції на робочому місці видобували криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники рівненської поліції на робочому місці видобували криптовалюту

Фінтех і Картки
1259
Посадові особи відділу зв’язку та комунікації ГУ Нацполіції в Рівненській області впродовж чотирьох місяців займалися майнінгом (видобуванням – ред.) криптовалюти безпосередньо на робочому місці. Про це йдеться в постанові Рівненського міського суду від 11 травня 2018 року.
Зазначається, що слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.185 КК України за фактом крадіжки електроенергії.
«Досудовим розслідуванням встановлено, що з початку 2018 року посадові особи відділу зв’язку та комунікації ГУ НП в Рівненській області, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби, самовільно використовували електричну енергію ГУНП в Рівненській області у власних цілях, для належного функціонування обладнання для видобутку криптовалюти, чим завдали істотної шкоди інтересам ГУ НП в Рівненській області», – йдеться в постанові.
У квітні цього року працівники департаменту внутрішньої безпеки Головного управління поліції в Рівненській області в службовому приміщенні відділу зв’язку та комунікації цього управління виявили обладнання для майнінгу, яке працювало. Того ж дня слідчий обласного управління вилучив у колег два дерев’яні каркаси, на яких розміщувалися вісім відеокарт, шість блоків живлення, два вінчестери, материнську плату і повноцінний системний блок.
Яку саме криптовалюту видобували в обласній поліції, в судовому рішенні не уточнюється. Також невідомо, скільки електроенергії витратили майнери.
Водночас зазначеного в судовій ухвалі відділу зв’язку і комунікації в структурі ГУНП в Рівненській області немає. Згідно з даними сайту обласної поліції, в їхній структурі є відділ зв’язку і телекомунікацій.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас