Нове шкідливе розширення в Chrome для майнінгу криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове шкідливе розширення в Chrome для майнінгу криптовалют

Фінтех і Картки
3269
З нещодавнім зростанням числа трейдерів і інвесторів у сфері цифрових активів багато хакерів і інші кіберзлочинці орієнтовані на користувачів криптовалюти. Більшість криптовалютних обмінників радять своїм користувачам активувати певні функції безпеки, такі як двофакторна аутентифікація і аутентифікація SMS.
Більшість експертів з криптовалют і кібербезпеки радять власникам цифрових активів зберігати свої криптовалюти на апаратних гаманцях, таких як Trezor і Ledger Nano S. Але криптовалютна крадіжка безпосередньо – не єдине, про що повинні турбуватися криптоентузіасти. Новий тип шкідливого ПЗ може таємно майнити криптовалюти, використовуючи обчислювальні потужності комп’ютерів користувачів.
У блозі Radware повідомляється про нове відкриття дослідників кібербезпеки. Хакери використовують плагін в Chrome під назвою Nigelify, щоб красти персональні дані й таємно майнити криптовалюту. Шкідлива версія плагіна Chrome пройшла перевірку Google шляхом створення копій справжніх розширень і вставки короткого шкідливого скрипта.
У доповіді згадується, що програма активна з березня 2018 року. Дослідники вважають, що шкідливе ПЗ, можливо, заразило понад 100 000 комп’ютерів в більш ніж 100 країнах. Більшість заражених машин знаходяться в Еквадорі, Філіппінах і Венесуелі.
На думку дослідників, Nigelify майнить Monero, Electroneum і Bytecoin, що використовують алгоритм «CryptoNight». Найімовірніше, хакери за перші шість днів роботи шкідливого плагіна заробили близько 1000 доларів. Фахівці з кібербезпеки активно радять користувачам постійно оновлювати свої антивірусні програми, щоб захистити комп’ютери від хакерів і інших зловмисників.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас