Рада підвищила захист авторських прав після запровадження санкцій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підвищила захист авторських прав після запровадження санкцій США

Казна та Політика
565
Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №7466 встановлює правила роботи організацій колективного управління авторськими правами (ОКУ).
Законопроект “Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського і суміжних прав” з правками, внесеними під стенограму, підтримали 246 народних депутатів.
У документі наголошується, що ОКУ є зареєстрованим громадським об’єднанням зі статусом юридичної особи, що не має на меті отримання прибутку, заснованим виключно правовласниками, діяльність якого спрямована на колективне управління майновими правами на об’єкти авторського права і (або) суміжних правах.
Проект закону встановлює порядок і вимоги для акредитації та реєстрації ОКУ, особливості наповнення Реєстру таких організацій, а також регулює питання збирання, розподілу і виплати ними винагороди власникам авторських прав.
Відповідно, планується визначити по одній ОКУ за кожною зі сфер колективного управління, за рахунок чого автор буде знати організацію, що відповідає за той чи інший напрямок діяльності. Крім того, в документі передбачені критерії відбору ОКУ: тільки ті організації, які мають найбільший репертуар, міжнародне визнання і підтримку правовласників, зможуть отримати відповідний статус.
Законопроект також передбачив зобов’язання ОКУ постійно звітувати про свою діяльність, повідомляти автора про використання його творів і про те, яка винагорода за це йому належить.
Як повідомлялося, дію Генералізованої системи преференцій, яка дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3,500 тис. видів товарів з України, з 26 квітня було зупинено для 155 видів українських товарів, через порушення авторських прав в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас