До iPhone можна буде підключитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До iPhone можна буде підключитися

Фондовий ринок
1682
Коли власник iPhone по USB підключає пристрій до комп’ютера, між смартфоном і ПК відбувається обмін даними.
Операційна система iOS перевіряє, чи відбувалося підключення цього пристрою раніше і чи можна йому довіряти.
У коді iOS 11.4, яка зараз проходить бета-тестування, виявлено функцію, яка може блокувати передачу даних по USB, якщо мобільний пристрій не був розблокований останні 7 днів.
Це нововведення, в першу чергу, завадить хакерам, і вклиниться в роботу правоохоронних органів. З’єднання між iPhone і ПК можна використовувати як вектор атаки при зломі пристрою. Якщо зломщик має інструмент для експлуатації існуючої уразливості, він може продати цей інструмент, наприклад, ФБР. Використовуючи такий інструмент, слідчі техвідділів здатні завантажувати дані.
Коли нова функція запрацює, такий спосіб буде працювати лише перший тиждень після захоплення iPhone.
Точно не відомо, чи збереже Apple віддалений контроль над цією функцією. Можливо, компанія залишить собі бекдор, який дозволить за рішенням суду віддалено вимкнути функцію блокування з’єднання по USB.
Нововведення Apple може мати ще одну цікаву якість. Отримавши в своє розпорядження iPhone підозрюваного, слідчий захоче якомога швидше отримати ордер на злом пристрою, оскільки через 7 днів подібна можливість зникне навіть теоретично. Це призведе до того, що судові справи, в яких фігурує смартфон Apple, будуть розглядатися позачергово.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас