SpaceX провела вогняні випробування Falcon 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX провела вогняні випробування Falcon 9

Технології&Авто
532
Інженери SpaceX здійснили важливий крок на шляху до першого запуску ракети-носія Falcon 9 Block 5: в п’ятницю вони провели статичні вогневі тести. Місцем випробування став стартовий майданчик Pad 39A Космічного центру Кеннеді.
Тести, при яких були задіяні всі дев’ять двигунів Merlin 1D+, розміщені на першому ступені ракети, тривали сім секунд. За цей час вдалося отримати важливі дані і довести готовність ракети до старту.
Falcon 9 має вивести на орбіту перший для Бангладеш комунікаційний супутник Bangabandhu-1. Запуск кілька разів переносили. Зараз дата старту також не визначена, однак, імовірно, його незабаром здійснять.
Даний космічний апарат виробила французько-італійська компанія Thales Alenia Space. Супутник створили на базі платформи Spacebus-4000B2, маса апарата – 3500 кілограмів. Передбачуваний термін активної роботи – 15 років. Корисним навантаженням є 40 транспондерів: 26 відносяться до Ku-діапазону і 14 – С-діапазону. Майбутній старт вже назвали історичним. Версія Block 5 є заключним варіантом знаменитої важкої ракети Falcon 9.
За словами творця компанії SpaceX Ілона Маска, дана модифікація отримала безліч дрібних поліпшень, які в сумі надзвичайно важливі. Раніше стало відомо, що тягу двигунів Block 5 збільшили на вісім відсотків порівняно з тягою двигунів на ракеті Falcon 9 Block 4. Передбачається, що перший ступінь фінальної версії можна буде запускати десять разів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас