Гейтс інвестує $12 млн у розробку універсальної вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс інвестує $12 млн у розробку універсальної вакцини

Фондовий ринок
628
Благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс оголосив конкурс проектів з розробки універсальної вакцини проти різних штамів вірусу грипу, повідомляє видання Naked Science.
Майбутня вакцина повинна регулювати і сезонну захворюваність, і можливі пандемії грипу. Організатори конкурсу вважають, що найбільш перспективні результати допоможе отримати спільна робота фахівців з різних галузей: обчислювальної та системної біології, вірусології, імунології, розробки штучного інтелекту. Одна з головних цілей змагання — пошук нестандартних підходів до створення нових вакцин. Перевагу віддадуть підходам, які допоможуть отримати порівняно недорогі і “довгограючі” препарати, що зберігають ефективність як мінімум три роки поспіль — зараз нові вакцини проти сезонних епідемій розробляють кожен рік.
Найбільш перспективні проекти (їх може бути декілька) отримають від 250 тисяч до двох мільйонів доларів на пілотні дослідження. Якщо робота принесе важливі наукові результати, які підтвердяться, наприклад, в дослідженнях на тваринах, авторам проекту дістанеться основний грант розміром до 10 мільйонів доларів. Його вчені зможуть витратити на клінічні дослідження препаратів з участю великих груп пацієнтів. Організатори очікують, що перші клінічні дослідження нових вакцин можуть розпочатися вже в 2021 році.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас