НАБУ: Зі 127 справ, переданих до суду, у третині досі не почався розгляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ: Зі 127 справ, переданих до суду, у третині досі не почався розгляд

Казна та Політика
85
У Національному антикорупційному бюро заявили, що у третині з-поміж 127 справ, переданих до суду, розгляд по суті досі не розпочався, а у 48 провадженнях навіть не було підготовчого засідання.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Зазначається, що деякі справи чекають своєї черги по року-півтора.
“Зокрема, у об’єднаній за рішенням суду справі за фактом завдання збитків ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” вже понад 15 місяців не призначають підготовче засідання”, – поскаржилися у Бюро.
Також, за даними відомства, досі не розпочався розгляд у провадженні за обвинуваченням судді Жовтневого районного суду Дніпра.
Повідомляється, що обвинувальний акт стосовно судді був скерований ще у січні 2017 року. Тобто слухання справи не можуть розпочати вже протягом 14 місяців.
“У провадженні за обвинуваченням 8 учасників так званої “газової схеми” також впродовж тривалого часу — 10 місяців — не може відбутися підготовче засідання. Так, чергове засідання, призначене на 28 березня, не відбулося у зв’язку із неявкою захисника одного з підозрюваних. Наступне ж призначили за півтора місяці – на 16 травня”, – додають у НАБУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас