Гройсман просить дати йому більше повноважень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман просить дати йому більше повноважень

Казна та Політика
420
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступив за прийняття нової редакції закону «Про Кабінет міністрів України» і закону «Про повноваження прем’єр-міністра України».
«Якщо ви візьмете закон про Кабмін, ви побачите, що повноваження виконавчої влади дуже обмежені в можливості прийняття рішень. Дуже зарегульоване українське законодавство з одного боку, а з іншого – є дуалізм повноважень, що теж є проблемою», – пояснив голова КМУ.
За його словами, необхідно визначити кожному рівню влади, починаючи з місцевого самоврядування на рівні громади, району, області, що перебуває в їх компетенції.
Тому, на думку прем’єра, необхідно прийняти новий закон «Про Кабінет міністрів України», а також «Про повноваження прем’єр-міністра».
«Візьміть будь-яку організацію і її керівника – керівник може видати наказ, розпорядження і т.д., а я як прем’єр-міністр не маю права цього робити. Це ще за часів Януковича максимально всі повноваження забрали у уряду, щоб уряд не міг нічого вирішувати», – зазначив він, додавши, що чим більше буде повноважень у глави уряду при прийнятті рішень, тим більшою буде і відповідальність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас