Соцмережа Instagram дозволила скачувати всі дані з акаунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцмережа Instagram дозволила скачувати всі дані з акаунтів

Технології&Авто
455
Розробники соцмережі Instagram впровадили нову функцію – Data Download, за допомогою якої можна завантажити весь контент зі свого профілю.
Також наголошується, що аналогічна функція (Download Your Information) доступна користувачам Facebook.
За словами представника Instagram, на даний момент завантажувати дані своїх профілів можна через десктопну версію соцмережі, а версія для мобільних телефонів на платформах iOS і Android поки що знаходиться в розробці.
Повідомляється, що така функція дозволить користувачам завантажувати інформацію профілю, фотографії, відеозаписи, особисті повідомлення, лайки, історію пошуку, коментарі, stories з архіву (з грудня 2017 року), імена підписників і тих, на кого ви підписані, а також дані налаштувань профілю.
Підкреслюється, що нова функція була додана у вигляді Загального регламенту щодо захисту даних.
Регламент був ухвалений ЄС 27 квітня 2016 року, а набуде чинності 25 травня цього року. GDPR спрямований на те, щоб дати громадянам контроль над власними персональними даними і спростити нормативну базу для міжнародних економічних відносин шляхом уніфікації регулювання у межах Євросоюзу.
Портал також повідомляє, що аналогічну послугу надасть WhatsApp messenger. Однак користувачі зможуть завантажувати тільки інформацію свого облікового запису, включаючи фотографію, а також назви груп, в яких вони перебувають, але повідомлення з листувань скачати не вдасться.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас