Долар слабко дешевшає до євро, ринок стежить за прибутковістю US Treasuries — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабко дешевшає до євро, ринок стежить за прибутковістю US Treasuries

Валюта
209
Долар США слабко дешевшає відносно європейської валюти після стрибка напередодні до максимального рівня за три місяці на тлі зростання прибутковості US Treasuries.
Як повідомлялося, у понеділок прибутковість десятирічних держпаперів США впритул наблизилася до психологічної позначки в 3% річних, зупинившись на рівні 2,995% – рекордному з січня 2014 року. Тим часом шестимісячні US Treasuries завершили торги з прибутковістю вище ніж 2% вперше з серпня 2008 року.
Трейдери продовжують уважно стежити за ринком американських казначейських паперів, оцінюючи, чи збережеться імпульс до зростання прибутковостей.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,2215 у порівнянні з $1,2209 на закриття попередньої сесії.
Вартість долара відносно єни збільшилася до 108,85 єни проти 108,71 єни напередодні. Курс євро до єни піднявся до 132,96 єни в порівнянні з 132,72 єни за підсумками попередніх торгів.
Долар продовжить зміцнюватися, зокрема, по відношенню до євро в поточному кварталі, вважає головний виконавчий директор Eurizon SlC Capital Стівен Єн.
Експерт більше не вважає американську валюту переоціненою, позитивно оцінюючи перспективи економіки США.
“Прибутковості US Treasuries дуже важливі, – цитує С. Єна агентство Bloomberg. – Лише те, що прибутковість 10-річних паперів зростає, зовсім не обов’язково означає, що долар буде дорожчати, проте я думаю, що з цього моменту американська валюта буде мати хорошу підтримку”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас