Запропоновано кубіт нової конструкції для квантових комп'ютерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запропоновано кубіт нової конструкції для квантових комп'ютерів

Технології&Авто
692
Міжнародна група вчених з Росії, Великобританії та Німеччини створила альтернативну конструкцію надпровідникового кубіта — основи квантових комп’ютерів.
Нагадаємо, що квантові обчислювальні системи оперують квантовими бітами або кубітами. Вони можуть одночасно приймати значення і логічного нуля, і логічної одиниці. Тому зі зростанням кількості кубітів, що використовуються, кількість одночасно оброблюваних значень збільшується в геометричній прогресії. А це забезпечує колосальну продуктивність при розв’язанні задач певних типів.
Як тепер повідомляється, дослідникам вдалося створити принципово новий квантовий біт, заснований не на джозефсоновському переході, який являє собою розрив у надпровіднику, а на суцільному надпровідному нано-дроті.
Новий кубіт заснований на ефекті квантового проковзування фази — контрольованого періодичного руйнування і відновлення надпровідності у надтонкому (близько 4 нм) нано-дроті, який в звичайному стані має досить великий опір.
Очікується, що нове рішення в порівнянні зі «звичайними» кубітами забезпечить не меншу (а можливо, навіть більшу) функціональність і при цьому буде набагато простішим у виготовленні.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас