Десятки тисяч гравців в Minecraft постраждали від вірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десятки тисяч гравців в Minecraft постраждали від вірусу

Фінтех і Картки
4049
Близько 50 тисяч шанувальників Minecraft по всьому світу постраждали через шкідливу ​​програму. Мало хто очікує підчепити вірус на офіційному сайті улюбленої гри – на думку швидше спадають історії про те, як в інтернеті можна випадково заразити комп’ютер, клікнувши по підозрілому посиланню.
Хакери, однак, часом проявляють чудеса маскування, тож варто бути напоготові повсякчас. Навіть коли вирішив одягнути своє квадратне альтер-его.
Більшість жертв (12 тисяч осіб за деякими даними) – жителі Російської Федерації. Компанія Avast, що займається розробкою ПЗ в сфері інформаційної безпеки, опублікувала у себе на сайті аналіз шкідливої ​​утиліти, яка заразила комп’ютери гравців.
Вірус форматує жорсткий диск, а також видаляє системні програми, резервні копії, і, судячи з якості коду, написаний далеко не досвідченими хакерами. Крім того, постраждалим іноді приходили образливі повідомлення на внутрішньоігрову пошту, тож комусь, мабуть, захотілося просто ускладнити життя тисячам людей, а не отримати їхні конфіденційні дані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас