Нові українські гроші першими отримають 2 банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові українські гроші першими отримають 2 банки

Валюта
2484
Нові монети 1 і 2 гривні першими отримають два українські держбанки – Ощадбанк і Приватбанк, повідомили в прес-службі Національного банку. Їм відвантажать щойно відкарбовані гроші раніше від заявленого чиновниками терміну запуску в оборот – 27 квітня.
«Однак випускати їх в оборот можна буде тільки з 27 квітня 2018 року. Інші банки зможуть отримати монети в день їх введення в обіг, тобто 27 квітня 2018», – підкреслили в центробанку.
Там же перерахували всі 10 територіальних управлінь НБУ, які будуть відвантажувати нові монети: Волинське; Дніпропетровське; Запорізьке; Львівське; Одеське; Харківське; Херсонське; Хмельницьке; Чернівецьке; в м.Києві.
«В інші регіони нові монети 1 і 2 гривні надійдуть з регіональних підрозділів Національного банку сусідніх областей і з уповноважених банків», – уточнили в прес-службі Нацбанку.
Чиновники вирішили не міняти базові тарифи і не вводити ніяких пільг при оплаті своїх послуг. Підкріплення монетами кас «Укрпошти» (під виплату пенсій) буде коштувати 0,1% загальної суми відвантажених грошей, кас банків – 0,2% суми.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас