Volvo представив свою першу повністю електричну вантажівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo представив свою першу повністю електричну вантажівку

Технології&Авто
601
Volvo Trucks представляє свій перший повністю електричний вантажний автомобіль для комерційного використання: Volvo FL Electric призначений, серед іншого, для доставок по місту та вивезення сміття. Продаж і серійне виробництво нової моделі почнуться в Європі в наступному році.
Повністю електричний вантажний автомобіль для перевезень, збору сміття і виконання інших завдань в міському середовищі, повна маса 16 тонн.
Силовий привід: електродвигун максимальною потужністю 185 кВт, потужність при тривалій роботі 130 кВт, двоступінчаста коробка передач, карданний вал, задній міст. Електродвигун розвиває крутний момент до 425 Нм. Максимальний крутний момент заднього моста 16 кНм. Зберігання енергії: 2-6 літій-іонних акумуляторів, загальною ємністю 100-300 кВт-год. Діапазон: до 300 км. Зарядка: зарядка від змінного струму через мережу (22 кВт) або швидка зарядка від постійного струму через CCS/Combo2 до 150 кВт.
Час повної зарядки: від порожніх до повністю заряджених акумуляторів: швидка зарядка 1-2 години (від постійного струму), нічна зарядка до 10 годин (від змінного струму) з максимальною ємністю акумуляторів 300 кВт-год.
Два перші вантажні автомобілі Volvo FL Electric будуть експлуатуватися компанією Renova зі збирання та переробки сміття і транспортною компанією TGM.
В рамках проекту «Off Peak City Distribution» («Розподіл міських навантажень поза годинами пік») були вивчені наслідки переведення транспортування вантажів у центрі Стокгольма на нічний режим. Оскільки вантажним автомобілям не довелося рухатися в щільному потоці в годину пік, транспортні завдання вирішувалися в три рази швидше, ніж зазвичай.
Електрична вантажівка, яка не виробляє вихлопних газів, може використовуватися в закритих терміналах та природоохоронних зонах. Низький рівень шуму дозволяє виконувати більший обсяг перевезень у нічний час, що дозволить зменшити завантаженість доріг протягом дня.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас