У Китаї відкривається міст, сталі в якому вистачило б на 60 Ейфелевих веж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї відкривається міст, сталі в якому вистачило б на 60 Ейфелевих веж

Технології&Авто
912
Незважаючи на всі жарти на тему китайських технологій і якості, саме Китай, як жодна інша країна в світі, здатна дивувати в плані нових технологій, споруд, інфраструктури і всього іншого. В даний час у китайців в розробці знаходиться кілька грандіозних містобудівних планів, які змінять міста.
Протягом наступного десятиліття близько 250 млн людей (в 85 разів більше за населення Києва) повинні мігрувати в мегаполіси країни, що розширюються. Щоб настільки масштабні міграційні процеси не спричинили проблем, уряд інвестує десятки мільярдів доларів в гігантські інфраструктурні проекти.
В цьому місяці в Китаї відкриється, мабуть, найамбітніша інженерна споруда – міст, який з’єднає Гонконг, Чжухай і Макао. Довжина споруди — 55 кілометрів. Це найдовший морський міст у світі. Міст має шість смуг для руху транспорту і складається з чотирьох тунелів, один з яких підводний (він, до речі, теж найдовший у світі). Для підтримки спорудження було побудовано чотири штучні острови.
Будівництво мосту тривало вісім років, його вартість – 110 мільярдів юанів (майже $16 млрд). Для будівництва цього мосту інженери використовували 420 тис. тонн сталі, якої вистачило б на цілих 60 Ейфелевих веж.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас