НБУ має намір збільшити ліміт обов'язкового фінансового моніторингу операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір збільшити ліміт обов'язкового фінансового моніторингу операцій

Казна та Політика
1460
Національний банк України (НБУ) має намір збільшити ліміт обов’язкового фінансового моніторингу операцій з 150 тис. грн до 300 тис. грн.
Про це повідомив директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.
“В даний час державні органи розробляють нову редакцію закону, мета якої – імплементація четвертої європейської директиви, і там планується підвищити ліміт (обов’язкового фінансового моніторингу операцій – ред.) з 150 тис. грн до 300 тис. грн. Ми сподіваємося, що закон буде прийнятий найближчим часом”, – сказав він в ході інформаційного дня на тему “Актуальні питання фінансового моніторингу” в НБУ в понеділок.
Також Береза зазначив, що українці можуть не остерігатися посиленого фінансового моніторингу НБУ та ризик-орієнтованого підходу банків та повертати накопичені кошти у банківську систему.
“Якщо це не мільйони, і не мільярди коштів, то ми вважаємо, що банки можуть працювати, як і раніше”, — сказав Береза, відповідаючи на запитання, чи не може посилений фінансовий моніторинг НБУ відлякувати українців повертати гроші у банківську систему, які люди у період кризи заховали під матраци, а зараз остерігаються того, що не можуть підтвердити джерела походження грошей”, – повідомив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас