Як можуть змінитися правила ввезення товарів і за що штрафують на митниці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як можуть змінитися правила ввезення товарів і за що штрафують на митниці (інфографіка)

Казна та Політика
2117
Нещодавно в Україні змінилися правила ввезення товарів з-за кордону. Наприклад, за багаж, вартість якого перевищує 500 євро, доведеться доплачувати. Але через деякий час у Верховній Раді знову підготували зміни в законодавство, пише Сьогодні.
У грудні 2017 р. Верховна Рада обмежила безмитне ввезення і пересилання товарів в Україну. Як виявилося пізніше, обмеження на отримання посилок українцям відклали ще на рік. Отже, з 1 січня 2019 р. пересилання товарів з-за кордону для фізичних осіб буде обмежене трьома посилками сумарної вартості до 150 євро. Вже починаючи з четвертого відправлення, посилка буде обкладатися ПДВ (20%), митом (10%) та акцизом (для деяких категорій товарів).
Як можуть змінитися правила ввезення товарів і за що штрафують на митниці (інфографіка)
Що стосується норм безпосереднього ввезення товару в ручній поклажі або супроводжуваного, то вони, згідно з новим законом, змінилися з початку 2018 р. Зараз сума такого багажу не може перевищувати 500 євро (в аеропортах 1000 євро), а вага – 50 кг. В межах цих норм перевозити товари (крім підакцизних) без сплати податків можна в тому випадку, якщо людина відсутня в Україні менш ніж 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж один раз за 72 години. Якщо ці умови не виконуються, тоді ліміт безмитного ввезення обмежується 50 євро, а кожне наступне євро у вартості товару обкладається ПДВ (20%) та ввізним митом (10%).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас