Банки Волл-стріт покращили прогноз цін на нафту 6-й місяць поспіль - опитування WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Волл-стріт покращили прогноз цін на нафту 6-й місяць поспіль - опитування WSJ

Енергетика
94
Банківські аналітики Волл-стріт підвищують прогноз цін на нафту шостий місяць поспіль, свідчать результати щомісячного дослідження The Wall Street Journal.
Вони очікують, що зменшення глобальних запасів палива і зростаючі геополітичні ризики, які можуть негативно позначитися на світових постачаннях, сприятимуть подальше ребалансування ринку в найближчі місяці.
П’ятнадцять представників інвестиційних банків, які брали участь у проведеному в кінці березня опитуванні, очікують, що марка Brent буде коштувати в середньому $63 за барель у поточному році, WTI – $59 за барель. Обидва прогнози на $1 перевищують лютневу оцінку.
За їхньою оцінкою, в наступному році середня ціна Brent опуститься приблизно до $61 за барель, а потім зросте до $62 за барель в 2020 році.
У довгостроковій перспективі котирування будуть досить стабільні перед тим, як впасти знову, вважає аналітик JPMorgan Крістіан Малек.
Ціни на нафту в січні піднімалися вище ніж $70 за барель, досягнувши максимуму за три роки, але потім знову знизилися на свіжих ознаках зростання американського сланцевого видобутку. Однак в останні тижні ринок підтримували новини про зниження запасів за межами США, а також зростаючу напруженість у відносинах між Штатами та Іраном.
“Низький обсяг резервів підвищує чутливість нафтового ринку до подій, які можуть викликати перебої в постачанні, відзначає фондовий аналітик Morgan Stanley Мартіджн Ретс. В результаті, додав він, коли надлишок запасів практично зник, “нафтові ціни, ймовірно, знову будуть більш чутливими до геополітичних ризиків”.
Скорочення світових нафтових резервів в основному обумовлено сильним попитом на нафтопродукти, такі як дизельне паливо, вважає К. Малек.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас