Вчені винайшли еластичний клей: загоює рани за хвилину (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені винайшли еластичний клей: загоює рани за хвилину (відео)

Технології&Авто
2320
Високоеластичний хірургічний клей MeTro, який швидко ущільнює рани без необхідності в швах, може трансформувати роботу хірургічних операцій. Результати тестів опубліковані Science Translational Medicine під авторством вчених з Австралійського університету в Сіднеї
MeTro містить у собі білки, які при взаємодії з ультрафіолетовим світлом перетворюються на пружний, але міцний матеріал. Після впорскування в рану MeTro повністю запечатує її протягом однієї хвилини. Після цього речовина поступово розсмоктується і відновлює розірвані тканини. Вчені відзначають, що в подальшому клей допоможе позбутися швів або металевих скоб, які тривалий час хірурги використовують під час операцій. Крім того, він може стати незамінним в екстрених випадках — наприклад, при автомобільних катастрофах.
Висока еластичність MeTro робить його ідеальним для герметизації ран в тканинах тіла, які постійно розширюються і розслабляються — наприклад, в легенях, серці і артеріях. Матеріал також можна використовувати для ран, які знаходяться у важкодоступних місцях.
Ще одна унікальна особливість клею полягає в тому, що його можна запрограмувати на певний час розсмоктування в рані, щоб дати організму можливість встигнути загоїти рану. Клейова пробка може розсмоктатися за кілька годин або місяців. Вчені протестували клей на поранених легенях, а також інших внутрішніх органах лабораторних свиней і навіть пошкоджених артеріях. У всіх випадках клей пройшов тести.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас