День фінансів, 27 березня: якість продуктів по-новому, старі ціни на газ, відмова щодо дочки "Сбербанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 березня: якість продуктів по-новому, старі ціни на газ, відмова щодо дочки "Сбербанку"

816
Вівторок, 27 березня. Поки дослідники розмірковують над незвичайною ударною хвилею, яку спричинив запуск ракети SpaceX, Україну турбують “хвилі” іншого плану:
Як зростуть ставки за кредитами і депозитами через рішення НБУ? В Україні вже в найближчий місяць в середньому на 1-2% зростуть ставки за кредитами і депозитами. При цьому співвідношення зростання кредитних та депозитних ставок у кожного банку буде змінюватися в різних співвідношеннях, залежно від економіки кожної установи.
Як будуть контролювати якість продуктів? З 4 квітня в Україні почне роботу нова система контролю якості і безпеки харчових продуктів. За словами віце-прем’єра, новий документ створить умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів і встановлює чіткі і прозорі процедури перевірок.
Чи буде підвищена ціна на газ для населення? Питання про підвищення ціни на газ для населення відклали ще на два місяці. Зокрема, уряд планує продовжити до 1 червня 2018 року спеціальну вимогу для НАК “Нафтогаз України” і облгазів постачати газ населенню та підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) без зміни поточних цін.
На яких трасах доведеться розщедритися? Президент підписав указ про можливість передачі в концесію приватним особам нинішніх трас. Платними можуть стати не більше ніж 12,5% автотрас (або 23 570 км). Всього в Україні близько 170 тис. км доріг.
Чи продадуть українську “дочку” Сбербанку? Національний банк відмовив у погодженні опосередкованої істотної участі у ПАТ “Сбербанк” акціонерному товариству “Паритет Банк” (Білорусь) у зв’язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас