В Україні зробили ще один крок до розвитку криптоекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зробили ще один крок до розвитку криптоекономіки

Фінтех і Картки
1565
Урядовий комітет підтримав рішення доповнити Класифікатор видів економічної діяльності (КВЕД) пунктом про майнінг криптовалют.
Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй Facebook-сторінці.
Він зазначив, що майнінг буде визначено як діяльність із підтримки функціонування розподіленої бази даних, забезпечення її цілісності, незмінності і узгодженості шляхом проведення обчислювальних операцій електронно-обчислювальними машинами.
Більш детальну інформацію Кубів пообіцяв повідомити пізніше.
Цю ініціативу, за його словами, вже підтримав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та голова комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко.
Зазначимо, що в Україні досі не вирішено питання правового статусу як криптовалют в цілому, так і їх майнінгу зокрема. Наприклад, Національний банк України заявив, що не може визнати криптовалюти валютою і попереджає про ризики шахрайства.
При цьому в минулому році ряд народних депутатів запропонували Верховній Раді легалізувати оборот криптовалют в Україні, зареєструвавши два законопроекти – №7183 і №7183-1.
Однак Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку відмовилася підтримати ці законопроекти в тому вигляді, в якому вони були подані.
Крім того, в парламентському комітеті з питань інформатизації та зв’язку виступили за законодавчий поділ майнінгу і криптовалют.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас