Трамп пригрозив Європі "драконівськими" митами на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп пригрозив Європі "драконівськими" митами на авто

Технології&Авто
1512
США можуть ввести мито в розмірі 25% на імпорт автомобілів з країн Європейського Союзу. Про це заявив президент США Дональд Трамп на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, пише Сьогодні.
“Вони (європейці, – Ред.) зробили все, щоб нам стало неможливо вести з ними бізнес, однак вони все одно продовжують поставляти свої автомобілі і все інше до США. … Вони можуть робити все що завгодно, але якщо вони продовжать, ми введемо великі мита у розмірі 25% на їхні автомобілі. Повірте мені, вони так довго не протримаються”, – цитує Трампа Reuters.
Раніше Трамп уже заявляв про можливе введення мит на автомобілі з Європи. Президент США впевнений, що Євросоюз заважає США продавати свої автомобілі в європейських країнах.
Нагадаємо, в світі вже розгорівся скандал через бажання Трампа ввести мита на сталь і алюміній. Через розбіжності з цього питання від президента США йде його економічний радник Гері Кон. За даними ЗМІ, він намагався організувати зустріч президента з керівниками американських компаній з галузей, які залежать від поставок металів і сплавів, щоб не допустити введення мит або хоча б пом’якшити їх вплив.
Відставка Кона ще більше знижує ймовірність того, що адміністрація Трампа пом’якшить свою позицію щодо мит, введення яких, за даними СОТ, може ініціювати торгову війну.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас