ЦБ Литви випустить першу в світі колекційну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Литви випустить першу в світі колекційну криптовалюту

Фінтех і Картки
557
Центральний банк Литви випустить першу в світі колекційну криптовалюту 2018 року, говориться в повідомленні регулятора.
Монета буде розроблена з використанням блокчейна або інших аналогічних технологій, зазначено в релізі.
Щоб вибрати базову технологію й конкретні рішення для розвитку, Банк Литви організовує форум, на якому зберуться технологічні компанії і IT-фахівців зі всього світу. Програмний захід має відбутися у травні цього року.
“Це відмінний спосіб відзначити сторіччя відновлення державності Литви, яке ми святкуємо цього року, а також продемонструвати всьому світу, що ми – прогресивна та інноваційна країна. Випустивши колекційну цифрову монету, Литва першою вийде на нові рубежі в нумізматиці”, – наводяться в повідомленні слова одного з членів правління центробанку Маріуса Юргиласа (Marius Jurgilas).
Банк Литви вже вирішив включити колекційну цифрову монету в офіційний план ЦП з випуску нумізматичних предметів в 2018 році. Номінал монети, дата випуску, спосіб поширення і інші подробиці поки що не оголошені.
На початку року ЦБ оголосив про свій намір створити блокчейн-платформу sandbox (пісочниця), що отримала назву LBChain. Вона спрямована на те, щоб допомогти литовським і міжнародним компаніям отримати нові знання та провести блокчейн-орієнтовані дослідження, таким чином, адаптуючи і тестуючи послуги на основі блокчейна у фінансовому секторі. Очікується, що проект буде запущений в 2019 році.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас