Ярославський: DCH буде домагатися отримання синергії від трьох промактивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський: DCH буде домагатися отримання синергії від трьох промактивів

Фондовий ринок
525
Група DCH Олександра Ярославського, що володіє Харківським тракторним заводом (ХТЗ), рудником “Суха Балка” (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) і придбаним в поточному місяці Дніпровським металургійним заводом (ДМЗ), має намір отримати синергетичний ефект від взаємодії трьох активів.
“Будемо намагатися добитися синергії, позаяк ДМЗ виробляє металургійну продукцію, а ХТЗ споживає багато металу. І ДМЗ споживає продукцію “Сухої Балки”. Ці підприємства десь співзвучні в тому, що вони виробляють”, – сказав О.Ярославський на прес-конференції в Дніпрі у вівторок.
При цьому він нагадав, що добре обізнаний про ситуацію в Дніпропетровській області: “Я працював на “Дзержинці” (Дніпровський меткомбінат – ред.), працювали на Північному ГЗК – наша компанія працювала, тож тут нічого особливо нового для нас немає”.
При цьому бізнесмен заявив про намір системно розвивати ДМЗ.
“Ця покупка розширює масштаби інвестицій групи DCH в українську економіку. Нещодавно ми відродили з руїн Харківський тракторний. І для ДМЗ сьогодні також починається нова ера”, – підкреслив О.Ярославський.

Довідка Finance.ua:

  • 1 березня 2018 року група DCH Ярославського підписала договір про купівлю в Evraz Дніпровського метзаводу. При цьому уточнювалося, що технічно придбання було здійснено шляхом купівлі 100% акцій Drampisco Limited, яка, в свою чергу, володіє 97,73% акцій ПАТ “Євраз-ДМЗ”.
  • Під час процесу поповнення портфеля промислових активів DCH Олександр Ярославський вже придбав Харківський тракторний завод (2016 рік) і рудник “Суха Балка” (Кривий Ріг 2017 рік).
  • Загальна сума інвестицій бізнесмена в проекти різної галузевої приналежності тільки по Харківському регіону перевищила $1 млрд (в тому числі $300 млн в соціальний проект підготовки Харкова до “Євро-2012”).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас