Інвестиційні тенденції України: у що вигідно вкладати в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційні тенденції України: у що вигідно вкладати в 2018 році

Фондовий ринок
2023
Рік розпочався лише два місяці тому, але експерти вже склали свої прогнози щодо того, які інвестиційні напрямки будуть популярні. А отже, у вас достатньо часу, щоб встигнути вкласти гроші в проекти й отримати вражаючий прибуток.

IT-стартапи. Прибутковість від 100% на рік

Сфера IT в Україні розвивається швидко і відчуває себе впевнено, аби вважатися привабливим напрямком для інвестування. Комп’ютерні розробки в перспективі швидко окупаються, особливо якщо здатні вирішити нагальну проблему світу IT. Популярними напрямками будуть штучний інтелект, діджіталізація бізнесу (оцифровування великих масивів даних, уточнене формування пропозицій на основі вподобань користувача) та побудова маркетплейсів (електронні торговельні майданчики, прайс-агрегатори).
Ще один інвестиційно-привабливий напрямок — IoT, «інтернет речей». Наприклад, холодильник, який повідомляє, які продукти закінчилися; мультиварка, що керується додатком на смартфоні, тощо.

Криптовалюта. Прибутковість від 300% на рік

Ринок криптовалют не втрачає популярності. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, IOTA та десятки інших пропонують варіанти заробітку на купівлі-продажу віртуальної валюти. Ризики тут великі, як і ставки теоретичного прибутку. Додайте до цього невгаваючі суперечки щодо того, що таке криптовалюта: фінансова піраміда, мильна бульбашка чи новий спосіб фінансової діяльності, — щоб зрозуміти, чи готові ви ризикнути.

Пряме кредитування. Прибутковість до 180%

Популярний у світі вид фінансових послуг розвивається і в нашій країні. В Україні почала роботу перша платформа прямого P2P-кредитування без посередників FinHub. Так само, як в Uber пасажир зв’язується безпосередньо з водієм, на FinHub позичальник спілкується безпосередньо з інвестором. Такий підхід вигідний учасникам угоди. Позичальник швидко знаходить необхідну суму грошей (до 15 тис. грн на строк до 1 року), надаючи тільки паспорт та ІПН. Інвестори ж можуть вигідно вкладати гроші в заявки, допомагаючи іншим людям вирішити проблеми й отримуючи прибуток в короткі терміни. Продумана система скорингу позичальників, можливість формувати інвестиційний портфель і диверсифікувати ризики, вкладаючи в різні заявки, робить взаємне кредитування вигідним напрямком.

Замість резюме

Зазначені напрями демонструють високі показники прибутковості, проте оцінюють їх у прив’язці до ризиків. Амбітні IT-стартапи відносяться до високоризикових операцій. Ідея, яка подобається розробнику й інвесторам з краудфандингових платформ, виявиться непотрібною кінцевому споживачеві. І стартап не переросте в бізнес, а прогорить, знищивши вклади.
Прибутковість криптовалют стартує в середньому від 300% за рік, що привертає інвесторів по всьому світу. Але й ризики тут відповідні. Ринок криптовалют ніким не регулюється та не прив’язаний до жодного забезпечення (у вигляді золота або валюти). Висока волатильність через відносно малу капіталізацію не додає стабільності та впевненості в тому, що вклад окупиться.
P2P-кредитування від людини до людини на FinHub — найбільш простий вид фінансової діяльності. Висока прибутковість має об’єктивне пояснення, операції прозорі та зрозумілі, різноманітність заявок дозволяє диверсифікувати ризики. Щоб почати інвестувати, вистачить невеликої суми — від 500 грн.
Який напрямок обрати для отримання прибутку, чи готові ви сильно ризикувати або віддасте перевагу розміреній фінансовій діяльності, вирішувати вам.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас