З Фінростбанку вивели активи на 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Фінростбанку вивели активи на 1 млрд грн

Кредит&Депозит
383
Колишнє керівництво Фінростбанку провело «схемні» операції, за допомогою яких вивело активи майже на 1 млрд грн.
Ліквідатор Фінростбанку виявив, що впродовж 2012-2014 років керівниками та посадовими особами банку було погоджено і здійснено низку кредитних операцій з пов’язаними і підставними компаніями з грубим порушенням внутрішніх процедур, а самі кредитні кошти спрямовувалися на операції, що не мали економічного сенсу.
Саме через кредитування групи пов’язаних між собою компаній (16 компаній) з банку було виведено основну частину активів Фінростбанку на суму понад 500 млн грн. При цьому компанії фактично не здійснювали фінансово-господарську діяльність.
У Фонді зазначили, що на окрему увагу заслуговує факт видачі у 2011 році кредиту юридичній особі, поручителем за зобов’язаннями якої виступає компанія Novoland Impex AG (Панама). У заставу за таким кредитним договором компанією було передано рухоме майно – повітряне судно Mystere – Falcon 20-ES, оцінене сторонами в $4,35 млн.
Незадовго до введення в Фінростбанк тимчасової адміністрації кредит перестав обслуговуватися позичальником. Заради уникнення стягнення за невиконані зобов’язання на предмет іпотеки невідомими особами повітряне судно було вивезено за межі України. Місце його нинішнього перебування не встановлено.
Наслідком реалізації такого кредитування керівництвом банку стало знецінення кредитного портфеля в 20,5 разу. Балансова вартість кредитного портфелю станом на 1 лютого 2015 року в сумі 1 127,9 млн грн була оцінена сертифікованими суб’єктами оціночної діяльності у 54,9 млн грн.
З Фінростбанку вивели активи на 1 млрд грн
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас