У США дозволили тести робомобілів без спостерігача і водія всередині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США дозволили тести робомобілів без спостерігача і водія всередині

Технології&Авто
331
На початку квітня в Каліфорнії можуть офіційно розпочатися випробування автомобілів, в яких взагалі немає людей, навіть спостерігачів. Таке рішення прийняв місцевий департамент транспорту. Щоправда, є одне застереження — це не безпілотники, а автомобілі, керовані дистанційно, пише Reuters.
Віддалене управління — один із шляхів розвитку робомобілів. За задумом, більшість автомобілів будуть управлятися з центрального офісу. При цьому один оператор буде контролювати відразу кілька автомобілів. З одного боку, це підвищить ефективність, вважають розробники, з іншого боку, завжди буде людина, яка візьме управління у свої руки, якщо виникне необхідність.
Цей шлях також приваблює меншою кількістю перешкод з боку регуляторів і законів. Теоретично, це не безпілотники, за ними є контроль з боку людини, тому такий транспорт простіше зробити легальним. І Каліфорнія — приклад того.
Переваги помітні вже відразу. Сьогодні безпілотники на дорогах мало чим відрізняються від звичайного транспорту — водій за кермом, як і раніше, обов’язковий. Якщо для поодиноких тестів з цим немає проблем, то при запуску сервісу таксі втрачається вся вигода. Водіям-спостерігачам доводиться платити зарплату. Віддалений контроль може вирішити проблему. Для США це багато в чому буде залежати від результату тестів в Каліфорнії. Поки що не відомі компанії, які скористаються дозволом. Але сьогодні безпілотниками займаються великі автовиробники, наприклад GM і Ford, і технологічні компанії, на кшталт Apple і Google.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас