В Україні "пропишуть" правила гри на ринку дорогоцінних металів - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні "пропишуть" правила гри на ринку дорогоцінних металів - законопроект

Казна та Політика
527
Мінфін представить для обговорення законопроект про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
«В рамках проведення реформи державних контролюючих органів та дерегуляції господарської діяльності у зв’язку з постановою Кабміну про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади була ліквідована Державна пробірна служба України, яка виконувала функції з реалізації державної політики у сфері пробірного контролю і здійснювала контроль за дотриманням вимог законодавства при здійсненні операцій з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням. Згідно з постановою, функції з реалізації державної політики у сфері державного пробірного контролю покладені на Мінфін, але без здійснення контрольно-наглядових функцій», – йдеться в повідомленні.
Функції із захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння покладені на Державну службу з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, яка є контрольно-наглядовим органом. Крім того, повноваження органів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства при здійсненні операцій на ринку дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння мають органи доходів і зборів і підрозділи Національної поліції.
Головна мета напрацьованого законопроекту – законодавчо забезпечити дерегуляцію господарської діяльності у сфері пробірного контролю і усунути зайві та дублюючі функції контролюючих органів у цій сфері. Зокрема, законопроект: регулює повноваження органів контролю за операціями з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням, посилює відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства у сфері обігу дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння. Також законопроект уточнює функції Мінфіну як органу, на який покладено реалізацію державної політики у сфері державного пробірного контролю, за винятком повноважень щодо здійснення ним контрольно-наглядових функцій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас