В уряді хочуть обмежити функції НБУ з монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді хочуть обмежити функції НБУ з монетарної політики

Казна та Політика
743
Перший віце-прем’єр Степан Кубів виступає за обмеження повноважень Національного банку України (НБУ) в проведенні монетарної політики.
“Параметри інструментів монетарної політики, коли ми говоримо про облікову ставку, цільовий рівень інфляції, монетарні агрегати, повинні затверджуватися щорічно Радою з фінансової стабільності”, – заявив С.Кубів в ході обговорення Принципів стратегічного реформування державного банківського сектора на засіданні Кабінету міністрів у середу.
“Ми не повинні сьогодні будувати ту чи іншу незалежну установу від держави, від уряду, від Верховної Ради. Ми повинні разом працювати в цьому аспекті”, – підкреслив перший віце-прем’єр, який деякий час сам очолював НБУ в першій половині 2014 року.
Рада з фінансової стабільності створена указом президента в березні 2015 року. До її складу входять керівники НБУ, Мінфіну, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Нацкомфінпослуг і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Рішення ради мають рекомендаційний характер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас