Глава Банку Англії: «Біткойн не відбувся як валюта» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Англії: «Біткойн не відбувся як валюта»

Фінтех і Картки
948
Біткойн замислювався розробниками як «електронний кеш», проте криптовалюта не виправдала надій. Як засіб накопичення вона не відбулася, а розплачуватися BTC за товари і послуги занадто незручно. Таких висновків дійшов керуючий Банку Англії Марк Карні під час зустрічі зі студентами Лондонського університету Риджентс.
Глава Банку Англії Марк Карні поповнив список скептиків, які виступають проти криптовалют. На зустрічі зі студентами Лондонського університету Риджентс керуючий банку визнав біткойн провальним проектом. «З точки зору традиційних грошей біткойн провалився. Його не можна використовувати як засіб накопичення через постійні коливання. І ніхто не користується ним як засобом обміну», – цитує Карні Reuters.
З критикою популярної криптовалюти нещодавно виступили представники ЄЦБ і Світового банку. Президент Світового банку Джим Ен Кім порівняв криптовалюти зі схемами Понці. А член виконавчого комітету ЄЦБ Ів Мерш заявив, що віртуальні валюти – це не гроші, і в осяжному майбутньому грошима вони не стануть.
Представники банківського середовища останнім часом висловлюються про криптовалюти за одним шаблоном. Більшість відзначає, що біткойнами і альткойнами не можна ніде розплатитися, а надмірна волатильність не дозволяє зберігати заощадження в криптовалюті. Також багато хто посилається на фінансові піраміди і схеми Понці і нагадують, що криптомонети користуються популярністю серед злочинців. На завершення більшість визнає, що криптовалюти несуть шкоду суспільству, а технологія блокчейн, навпаки, змінює світ на краще.
Схожою схемою пішов і Марк Карні. Після критики біткойна він зауважив, що технологія блокчейну ще доведе свою ефективність. Раніше глава Банку Англії говорив, що блокчейн має всі шанси змінити звичну фінансову інфраструктуру і заощадити банкам мільярди фунтів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас