Уряд в Китаї на третину урізав пільги на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд в Китаї на третину урізав пільги на електромобілі

Технології&Авто
942
Електромобілі в Україні, незважаючи на зростання продажів, все ж далекі від того, щоб стати масовим сегментом. Водії поки оцінюють свої можливості і інфраструктуру. У той час, як уряд обіцяє різного роду стимули як для покупців, так і для виробників. І поки у нас ринок тільки розгойдується, в Китаї, безсумнівному лідері в питаннях електрифікації автопарку, вже починають закручувати «гайки».
Так за даними Nikkei Asian Review, уряд Китаю урізав пільги для виробників електромобілів на 30%. Це пов’язано зі зростанням числа шахрайських схем у освоєнні державних коштів.
Нові правила набрали чинності з понеділка. Тепер виробники електромобілів і гібридів отримуватимуть 24 тисячі юанів ($3780) за автомобіль з дальністю ходу від 200 до 250 км. Це на 30% нижче попередньої субсидії в 36 тисяч юанів. Мінімальна дальність ходу електромобіля, яка дає право на отримання субсидії, також була збільшена з 100 км до 150 км.
Багато компаній зловживали програмою і отримували субсидії незаконно, підтасовуючи показники. Такі випадки поширилися в 2016-2017 роках. При цьому, продажі електромобілів в зазначений період сильно зросли.
Нові правила будуть діяти до 11 червня, після чого уряд може знову переглянути розмір субсидій, в залежності від темпів продажів електромобілів. Провінційна влада також, швидше за все, знизить місцеві субсидії.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас