Британське МЗС звинуватило Росію в організації вірусної атаки NotPetya — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британське МЗС звинуватило Росію в організації вірусної атаки NotPetya

Фінтех і Картки
606
Міністерство закордонних справ Великобританії поклало на РФ відповідальність за кібератаку з використанням вірусу NotPetya, проведену в червні 2017 року, йдеться в заяві заступника голови британського МЗС Таріка Ахмада, опублікованій на сайті уряду Великобританії.
“Уряд Великобританії вважає, що уряд Росії, зокрема російські військові, були відповідальні за руйнівну атаку вірусу NotPetya в червні 2017 року”, – зазначив в заяві Т.Ахмад.
У МЗС Великобританії стверджують, що рішення публічно звинуватити в кібератаці Росію “підкреслює той факт, що Великобританія і її союзники не будуть миритися з шкідливою діяльністю в інформаційній сфері”. У міністерстві підкреслюють, що Центр національної комп’ютерної безпеки Великобританії, який консультує владу країни з питання кіберзагроз, вважає, що “російські військові майже напевно відповідальні” за кібератаку.
У британському зовнішньополітичному відомстві вважають, що основною метою атаки була “дезорганізація”, і підкреслюють, що атака була спрямована на фінансовий, енергетичний і урядовий сектори України.
“Атака стала свідченням нехтування суверенітетом України. Ця безрозсудна дія порушила роботу організацій в Європі, що коштувало мільйони фунтів”, – сказав Т.Ахмад.
МЗС Великобританії закликав Росію “бути відповідальним членом міжнародного співтовариства, яким вона себе вважає, а не намагатися таємно зруйнувати його”.

Довідка Finance.ua:

  • Вірус NotPetya (спочатку ідентифікований як Petya.A), одна з версій шкідливої ​​програми Petya, масово атакував комп’ютери 27 червня 2017 року. Вірус блокував роботу комп’ютера, а за відновлення роботи вимагав заплатити близько $300 в біткойнах.
  • В Україні атаці піддалися фінансові підприємства, державні органи, енергетичні і транспортні компанії, інші організації.
  • Вірус атакував і інші країни. До десятки країн, які найвідчутніше зачепив вірус, увійшли також Італія, Ізраїль, Сербія, Угорщина, Румунія, Польща, Аргентина, Чехія і Німеччина. Росія опинилася на 14-му місці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас