Україна провела 24 тисячі блокчейн-аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна провела 24 тисячі блокчейн-аукціонів

Фінтех і Картки
555
Електронний аукціон OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) провів з використанням технології блокчейн 24 202 аукціони. Про це повідомила прес-служба торгового майданчика, пише Сегодня.
“З вересня минулого року з використанням блокчейну було проведено 24 202 аукціони, в тому числі успішних – 4 471. Загальна сума продажів склала 692 млн грн. Всі ставки по аукціонах були хешовані і збережені. Кожну з них можна перевірити на сайті”, – зазначив генеральний директор OpenMarket Віктор Вишнєв.
Нагадаємо, в 2017 році “СЕТАМ” провів перший в світі аукціон за допомогою технології блокчейн. Технологія дає можливість повністю ліквідувати можливості для маніпулювання даними.
“Збережену інформацію неможливо видалити і підробити. Таким чином ми гарантуємо повну безпеку проведення аукціонів”, – зазначив Вишнєв.
Як відомо, Україна опинилася в списку з 14 країн, які визнали лідерами у впровадженні технології блокчейн. Список був складений в рамках звіту The Networked Hotbeds of Blockchain, який визначає ключові хаби в розвитку технології. До списку лідерів також увійшли США, Канада, Бразилія, Австралія, Ізраїль, ОАЕ, Грузія, Естонія, Великобританія, Франція, Німеччина, Швеція і Китай.
Нагадаємо, в цілому вартість проданого на OpenMarket майна перевищила 5 млрд грн. Так, за три роки було проведено 37 тисяч 715 успішних торгів, в яких взяло участь 207 тисяч 869 учасників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас