Трамп підписав закон, що продовжує фінансування уряду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп підписав закон, що продовжує фінансування уряду США

Світ
283
Президент США Дональд Трамп підписав закон, що дозволяє продовжити фінансування уряду США.
“Щойно підписав закон. Наші військові тепер будуть сильніші, ніж будь-коли. Ми любимо і потребуємо наших військових і дали їм все, і навіть більше. Це відбувається вперше за довгий час”, – написав президент у “Твіттері” в п’ятницю.
У наступному “твіті” Д.Трамп закликав обрати більше республіканців до Конгресу в ході проміжних виборів 2018 року.
“Без більшого числа республіканців у Конгресі нам довелося збільшувати витрати на речі, які нам не подобаються або які ми не хочемо, щоб, нарешті, через довгі роки виснаження, подбати про наших військових. На жаль, для того, щоб прийняти законопроект, нам знадобилися голоси демократів. Потрібно вибрати більше республіканців у 2018 році”, – написав Д.Трамп.
Палата представників Конгресу США раніше в п’ятницю прийняла законопроект про фінансування уряду, що дозволить відновити роботу держустанов, перед цим законопроект був схвалений сенатом.
Напередодні закінчився крайній термін для прийняття законопроекту про бюджет уряду США на 2018 рік, що призвело до другого з початку року призупинення роботи держустанов в країні.
Відповідно до нового законопроекту фінансування держустанов в США збережеться в нинішньому обсязі витрат до 23 березня включно, поки обидві палати узгодять довгострокові бюджетні плани.
У середу лідери республіканців і демократів оголосили про досягнення домовленості щодо бюджету, яка мала покласти край протистоянню, що ставить під питання нормальне фінансування поточної роботи уряду США.
Угода передбачає збільшення бюджетних витрат на $300 млрд протягом наступних двох років, з яких Пентагон отримає додатково понад $160 млрд – $80 млрд в поточному фінроці (по 30 вересня) і $85 млрд в наступному. Крім того, сенатори домовилися про витрати на інші потреби, пов’язані з фінансуванням програм усередині США, на чому наполягали демократи. Сенатори домовилися про зняття обмежень на рівень держборгу до березня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас