В Україні запрацює реєстр електронних лікарняних листів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацює реєстр електронних лікарняних листів

Казна та Політика
843
Передбачається, що існуючу систему видачі листків тимчасової втрати працездатності замінить електронний реєстр. На думку чиновників, дане нововведення дозволить уникнути корупційної складової і махінацій.
До реєстру зможуть зайти співробітники медичних установ, роботодавці, застраховані особи та представники фондів. Доступ буде надаватися в межах повноважень. Таку інформацію надала прес-служба Фонду соціального страхування.
На сьогоднішній день розроблена концепція проекту, реєстр буде запускатися не раніше середини літа. Згідно з наявною інформацією лікар буде відкривати лікарняний лист пацієнту з будь-якого електронного пристрою. Ідентифікація користувача відбуватиметься аналогічно ідентифікації особистості в «Приват-24». Відкриття буде здійснюється за фактом встановлення діагнозу і прийняття лікарем рішення про необхідність лікування пацієнта в домашніх умовах або в умовах стаціонару.
У реєстрі можна буде побачити дату і час відкриття документа, дані лікаря, установи охорони здоров’я та діагноз. Лікар підтверджує всі дії за допомогою електронного підпису. З цього моменту документ видно всім учасникам – пацієнту, його роботодавцю, співробітникам Фонду. Всі дані будуть перевірятися системою на відповідність реєстру страхувальників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас