BIS: цифрові валюти можуть загрожувати фінансовій стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BIS: цифрові валюти можуть загрожувати фінансовій стабільності

Фінтех і Картки
570
Центральним банкам треба готуватися до стримування ризиків, пов’язаних з цифровими валютами, оскільки біткойн став “поєднанням мильної бульбашки, фінансової піраміди і стихійного лиха”, сказав у вівторок голова Банку міжнародних розрахунків (BIS) Агустін Карстенс.
Це попередження вказує на те, що влада рухається в бік вживання суворих заходів щодо цифрових валют на тлі побоювань щодо того, що вони можуть підірвати підвалини фінансової системи в цілому.
“Є вагомі підстави для втручання влади”, – сказав Карстенс.
В останні тижні багато центральних банків виступали з попередженнями щодо цифрових валют на тлі зльоту їх курсів до рекордних максимумів і стрімких падінь. В понеділок в ході волатильних торгів біткойн впав нижче 7000 доларів США, втративши близько двох третин своєї вартості щодо грудневого піку, що перевищив 19 000 доларів. В останні дні падали й інші цифрові валюти.
Президент ЄЦБ Маріо Драгі сказав у понеділок, що цифрові валюти слід розглядати як “дуже ризикові активи” і додав, що центральний банк вивчає пов’язані з ними загрози для банків єврозони.
“Якщо влада не вживе запобіжних заходів, криптовалюти можуть стати більш взаємопов’язаними з основною фінансовою системою і створити загрозу для фінансової стабільності”, – сказав Карстенс.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас