Шахраї під виглядом адміністраторів ICO Seele викрали Ethereum на суму $1,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї під виглядом адміністраторів ICO Seele викрали Ethereum на суму $1,8 млн

Фінтех і Картки
1482
ICO блокчейн-проекту Seele, який представляв себе як технологію нового рівня «blockchain 4.0», привернуло увагу шахраїв. Хакери вкрали Ethereum на суму понад $1,8 млн.
Зловмисникам вдалося обдурити інвесторів, представившись в телеграм-каналі керівниками проекту. Про це повідомляє видання Finance Magnate.
Згідно з даними ICOdrops, випуск одного мільярда токенів SEELE, сумісних з ERC-20, мав відбутися найближчим часом.
Двоє шахраїв, представившись адмінами офіційного телеграм-каналу Seele під ніками SeeleSupport і nicsmith, переконували учасників чату в тому, що функція прямих повідомлень Ethereum є частиною продажу.
Нік Сміт, аналітик Seele, повідомив, що шахраї використовували його ім’я і фотографію на підробленому акаунті в Telegram-каналі.
Справжні адміністратори Seele в своїй офіційній заяві на Telegram-каналі написали, що в результаті шахрайських дій зловмисників, на їх фейковий гаманець з адресою 0xB3239EF7a0fC08d56402a44A5367b8cdDaf295b8 було відправлено, за попередніми даними, близько $1875 622,75.
Представники проекту негайно сформували групу екстреного реагування, а для адміністраторів був доданий алгоритм подвійної аутентифікації для підтвердження.
В офіційній заяві Seele повідомляється: «Ми дуже шкодуємо про те, що стався факт шахрайства. Хоча Seele ще не почав передпродажну підготовку, ми візьмемо на себе відповідальність щодо мінімізації втрат обдурених членів спільноти, склавши докладний план компенсації».
Багато учасників каналу Seele в Telegram відзначили, що афера могла бути проведена тільки кимось із учасників проекту, оскільки тільки адмін може зробити когось адміністратором каналу.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас