Рейдерське захоплення майна АТ "Родовід банк" принесло шкоди державі у 3,7 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейдерське захоплення майна АТ "Родовід банк" принесло шкоди державі у 3,7 млн

Фондовий ринок
418
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє про кричущий випадок незаконного переоформлення права власності та подальші численні шахрайські продажі земельної ділянки, площею понад 113,5 га в Оболонському районі м. Києва, що належить АТ «Родовід Банк».
Про це йдеться на сайті ФГВФО.
Фактично, один із найліквідніших активів, приблизною вартістю 3,7 млрд грн, було вкрадено у АТ «Родовід банк». Безпрецедентним цей випадок робить той факт, що земельна ділянка була визнана речовим доказом у кримінальній справі, у зв’язку із чим Головним слідчим управлінням СБУ на неї було накладено арешт. Із порушенням законодавства країни, шляхом фальшування документів усього лиш за місяць часу землю банку у столиці було тричі (!) перепродано.
Рейдерське захоплення майна АТ «Родовід Банк» проходило в декілька етапів. 13 грудня 2017 року, начебто у результаті прилюдних торгів ВДВС Оболонського району м. Києва, попри накладений арешт, ділянку було продано компанії-нерезиденту, зареєстрованій у республіці Кіпр. 21.12.2017 (час 20:41:17) – приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу начебто зареєструвала за нею право власності.
А вже 28.12.2017, упродовж лише одного дня, земельну ділянку було ще двічі перепродано. В обох випадках договори купівлі-продажу начебто посвідчувались реєстратором комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.
У результаті проведених уповноваженою особою Фонду та правоохоронними органами заходів щодо з’ясування обставин справи встановлено кричущі факти: прилюдні торги із продажу земельної ділянки ВДВС Оболонського РУЮ у м. Києві не проводило; приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу та реєстратором Комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради реєстрація права власності на земельну ділянку не проводилась. За поясненнями приватного нотаріуса, у неї було викрадено електронні цифрові ключі, про що нотаріусом своєчасно було повідомлено правоохоронні органи. Іншим реєстратором також було повідомлено правоохоронні органи про незаконне використання його електронно-цифрового підпису.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас