Ще одне українське місто відключили від газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одне українське місто відключили від газу

Енергетика
4637
Місто Сміла Черкаської області, в якому проживає понад 68 тисяч осіб, залишилося без опалення. Про це повідомляє місцева міськрада. Всі котельні міста відключили від газу за вказівкою ПАТ “Черкасигаз”.
Місцеве видання smila-ua повідомляє деякі подробиці ситуації. Керівництво міста провело переговори з “Черкасигаз” щодо цієї ситуації, складна нарада тривала більше 4 годин, сторони звинувачували одна одну і сперечалися, передає Страна.
“Півтора місяці керівники ВАТ “Черкасигаз” нам розповідали, що у нас якісь проблеми з документами, нав’язували нам, що треба обов’язково взяти борги ТОВ “Сміла Енергоінвест”. Тепер у “Черкасигаз” нова ідея – розбаланс з газу за січень повісити на Смілу. Тобто борг Енергоінвесту – 173 млн грн, з розбалансом за січень ця сума буде становити більш ніж 200 000 000 гривень !!! Взяти такий борг – це просто самогубство для Сміли. Вони хочуть розбити цей борг нам на 5 років. Якщо ми на це погодимося, то у нас не буде ні доріг, ні освіти, ні культури. Місто буде знищене”, – заявив секретар міської ради Костянтин Синегуб.
Влада не збирається визнавати ці борги.
“Ми не допустимо цього, будемо терпіти всі їхні знущання. Ми вже пережили кілька відключень тепла. Витримаємо ще. Гірше вже не буде”, – додав секретар.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас