Нова система оплати праці в Укрзалізниці: оклади збільшені на 10-30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова система оплати праці в Укрзалізниці: оклади збільшені на 10-30%

Фондовий ринок
1063
ПАТ “Укрзалізниця” продовжує впроваджувати нову систему оплати праці для залізничників.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“З 1 січня 2018 року запроваджені збільшені на 10-30% місячні оклади для провідників пасажирських вагонів та стюардів. Також у середньому на 20% збільшено оклади робітників найпростіших професій, робота яких не тарифікується. Наприклад, кур’єр, прибиральник виробничих приміщень, сторож, підсобний робітник та інші”, – йдеться у повідомленні.
Окрім цього, розповіли в Укрзалізниці, запроваджуються збільшені на 17-22% тарифні ставки для водіїв автотранспортних засобів. Робітники підрозділів воєнізованої охорони регіональних філій (старший стрілець та стрілець) будуть переведені з місячних окладів на годинні тарифні ставки з дотриманням вимог законодавства України про працю. У результаті цього їх зарплата збільшиться до 30%.
“Таким чином, нова система оплати праці запроваджена майже для всіх робітничих професій. Наступний крок – інші категорії: техніки, технічні службовці, фахівці, професіонали та керівники всіх рівнів”, – зазначили в Укрзалізниці.
Загалом з січня по грудень 2017 року залізнична галузь перемістилася на 13 з 17 місця за рівнем середньомісячної заробітної плати серед галузей економіки країни. Так, середня заробітна плата залізничників у січні минулого року складала 5932 грн, а у грудні вже 9440 грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас